Lyckad utförsäljning hos Cykelkraft: ”Jag är nöjd i alla fall”

I morgon kan affären bli klar.

Strax före jul kom beskedet att Cykelkrafts rekonstruktion hade misslyckats och att bolaget, samt dess moderbolag Nordic Etail, därmed befann sig i konkurs. Så gott som genast hörde dock en rad bolag av sig till e-handlaren för att framföra sitt intresse för att köpa hela eller delar av bolaget.

LÄS ÄVEN: En dag efter konkursen - sju bolag har visat intresse för Cykelkraft

Annons

Sedan dess har förhandlingar pågått i det tysta, och nu berättar konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson att finalen börjar närma sig.

Vi har fått in ett antal bud men inget som är bindande.  Men vi sitter i slutfasen och har sagt att i morgon är sista dagen att lämna in ett bindande bud, säger han till Ehandel.

Redan i samband med konkursen gick Cykelkraft ut med att man kunde lämna in bud på hela eller delar av verksamheten. Enligt Lars-Henrik Andersson är det fortfarande inte bestämt ifall en och samma aktör kommer att köpa upp hela företaget eller om det blir en uppdelning mellan flera köpare.

Säljer ut sortimentet

Men han känner sig trygg med att någon form av försäljning kommer att bli av.

Det rullar på. Men det är inte klart förrän det är klart.

De senaste veckorna har Cykelkraft tillbringat med att försöka sälja ut så mycket av sitt sortiment som möjligt. Försäljningen har pågått både i e-handeln och i Cykelkrafts fysiska butiker.

Vi har gjort en ganska bra utförsäljning så vi har fått in en del pengar till konkursboet den vägen, säger Lars-Henrik Andersson.

Hur mycket handlar det om på ett ungefär?

Annons

Det är svårt att säga och vi väntar fortfarande på siffror från Klarna som har ansvarat för utförsäljningen online. Men jag är nöjd i alla fall.

Annons