En dag efter konkursen – sju bolag har visat intresse för Cykelkraft

"Inte Kalles korvkiosk".

I går slog nyheten ner som en bomb. E-handlaren Cykelkrafts rekonstruktion misslyckades och nu går både e-handlaren och dess moderbolag Nordic Etail i konkurs. Problemet sades vara att två av fordringsägarna inte ville gå med på Nordic Etails rekonstruktionslösning, vilket bolagens vd senare uttalade sig om.

LÄS ÄVEN: Torkel Hallander om konkursen: "Stor sorg i hjärtat"

Annons

Så snart konkursen var ett faktum öppnade Torkel Hallander för försäljning av delar av Cykelkraft, och kanske kan en försäljning bli aktuell ganska så snart. Enligt konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson har nämligen redan flera företag hört av sig och visat intresse för Cykelkraft.

Jag kan säga såhär att det är inte många gånger jag har varit med om ett så stort intresse så tidigt i en process. Sedan måste vi förstås värdera hur seriöst intresset är. Vi kommer kanske att kunna återkomma om det i januari, säger Lars-Henrik Andersson.

Men det är ändå bolag som redan har hört av sig?

Ja, vi har sju företag på listan över intressenter. Och det är inte Kalles korvkiosk det handlar om utan seriösa bolag.

Enligt Lars-Henrik Andersson ägde Nordic Etail ungefär 85 procent av Cykelkraft. E-handelskoncernen äger dessutom 90 procent av IT-företaget Eastlane och minoritetsandelar i e-handelsföretagen Gårdssällskapet, Mekster och Textilgallerian. Hur de bolagen kommer att påverkas av konkursen återstår att se.

Det får vi se. Vi kommer att inleda en försäljningsprocess.

När rekonstruktionen inleddes kunde vi berätta att ett bolag vid namn Bike Fun International, som krävde Cykelkraft på 12 miljoner kronor, hade ansökt om att e-handlaren skulle försättas i konkurs.

LÄS ÄVEN: Efter rekordtillväxten - Cykelkraft i rekonstruktion

Annons

Annons