Mathem gör megaförlust – flaggar för samma öde i år

Rasar 87 procent.

I måndags kunde vi rapportera Kinneviks siffror för 2019, och nu är det dags att kolla in siffrorna för nätmatbutiken Mathem där Kinnevik är storägare.

LÄS ÄVEN: Kinnevik delar ut 1,9 miljarder efter Zalando-försäljning

Annons

Under 2019 sjönk Mathems resultat, som redan låg på minus, med ytterligare 87 procent och landade på -341 miljoner kronor. Det rapporterar Di Digital som ska ha tagit del av bolagets bokslut.

Företaget förklarar att resultatminskningen beror på investeringar i marknadsföring, distribution och personal. Samtidigt flaggar man för att Mathem förväntar sig att göra en förlust även i år.

Detta trots att man under våren fick ett ordentligt uppsving när pandemin slog till och intresset för hemlevererad mat ökade. Mathem tvingades då att snabbanställa 500 personer, och bygga ett helt nytt lager i Stockholm för att kunna möta trycket. Då värderade Kinnevik Mathem till 3,1 miljarder kronor, en värdeökning med 7 procent. Kinnevik äger 36 procent av nätmataktören.

LÄS ÄVEN: Efter rekordökningen – MatHem bygger nytt lager på fyra veckor

Efterfrågan från kunder har varit ungefär tre gånger högre än vad vi klarat av att leverera, sa Johan Lagercrantz, Mathems vd, till sajten då.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!