Matsmart plockar in 240 miljoner – “ett väldigt starkt momentum”

950 miljoner i samlad investering.

Matsmart ökar takten i sin internationella expansion och tar för det ändamålet in 240 miljoner kronor. Pengarna kommer från befintliga ägare samt från en ny investerare, det Londonbaserade investmentbolaget Blume Equity.

Investeringen görs som en extra del i den finansieringsrunda som i mars i år bidrog med 350 miljoner kronor till matsmart. Totalt sett har Matsmart nu fått in 950 miljoner kronor i investering, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Annons

LÄS ÄVEN: Matsmart tar fart ut i Europa - fyller kassan med 350 miljoner

Vi har ett väldigt starkt momentum just nu, där vår europeiska kundbas växer snabbt bland både hållbarhetsmedvetna och prisfokuserade målgrupper. Samtidigt har vi aldrig sett ett större intresse från investerare att stötta bolag som vårt, som har affärsmodeller som bidrar till de globala hållbarhetsmålen. Vi kunde inte vara bättre positionerade för att att fortsätta vår internationella expansion - och på den resan kommer Blume Equity utan tvekan att kunna hjälpa oss på ett jättebra sätt, säger Matsmarts vd och grundare Karl Andersson i en kommentar.

Michelle Capiod, medgrundare och partner på Blume Equity, låter meddela att företaget är “jätteglada över att kunna samarbeta med Karl och teamet och bidra i den snabba expansionsfas bolaget befinner sig i”.

Hittills har teamet bakom Matsmart byggt en skalbar affär som adresserar en av det globala matsystemets största utmaningar med ett lika enkelt som genialt koncept: att hjälpa konsumentföretag hantera sitt överskott, säkerställa att det inte går till spillo utan istället erbjuda det till konsumenter till fantastiska priser. Affären är en trippel-win, för producenter, konsumenter och för planeten. Från vår sida faller det sig naturligt att stötta Matsmarts team och affär - de driver åt samma håll som vi på Blume Equity. Vi jobbar uteslutande med bolag som har modeller som transformerar våra mat och hälsosystem i hållbar riktning, säger hon.

LÄS ÄVEN: Matsmart avslöjar planerna efter jätterundan: ”Lätt att bli fartblind”

Annons