Medgrundaren lämnar Caia – tidigare konkurrent tar över

"Han blir ett stort tillskott".

Caia Cosmetics, som grundades 2018 av Bianca Ingrosso tillsammans med Vanessa Lindblad samt skönhetsveteranerna Jesper Matsch och Mikael Snabb, har varit en av de riktigt stora framgångssagorna i svensk e-handel.

LÄS ÄVEN: Bianca Ingrossos succé passerade 400 miljoner – guldregn över ägarna

Annons

Nu väljer Mikael Snabb, som var vd för Caia fram till 2021, att även lämna bolagets styrelse. Det rapporterar Breakit.

Jag ska flytta till Spanien med familjen i höst. Det har varit en dröm sedan jag var betydligt yngre än idag. Värmen lockar, och det ska bli litet äventyr. Det blir kul att se om vi gillar det. Annars får vi flytta tillbaka, säger Mikael Snabb till Breakit.

Agera rådgivare

Caia, som omsatte strax över 400 miljoner under 2022, har sedan i juli 2020 norska Verdane som majoritetsägare med 51 procent av aktierna. Mikael Snabb äger fortfarande drygt 11 procent av aktierna och säger att han kommer att behålla sin ägarandel.

Han påpekar också att det inte ska ligga några konflikter eller meningsskiljaktigheter bakom beslutet.

Inget sådant alls. Jag hållit på med detta i fem år och ska flytta. Om jag hade bott kvar här hade jag säkerligen suttit kvar i styrelsen. Jag kommer fortfarande jobba aktivt tillsammans med både ledningen och styrelsen i en rådgivande position.

Han ersätter

Det står också klart att det blir Christoph Honnefelder som ersätter Snabb vid styrelsebordet. Han har tidigare varit konsult på Boston Consulting Group, haft ledande roller på den tyska skönhetskedjan Douglas samt varit vd på amerikanska Kylie Cosmetics.

Christoph Honnefelder är baserad i Düsseldorf, Tyskland – en marknad Caia Cosmetics nyligen klivit in i.

Han blir ett stort tillskott i internationaliseringsfasen, säger Mikael Snabb till Breakit.

Annons

Annons