Meds slår 2020:s siffror på ett halvår: ”Fantastiskt”

"Fera återkommande kunder som är över 100 år gamla".

Meds drog igång 2018 och idag har företaget över hundra anställda. Nu meddelar nätapoteket att bolagets preliminära siffror, för årets första halvår, ser bättre ut än förväntat.

Vi har sett en mycket stark vår och start på sommaren och jag känner en stor stolthet över teamet som överträffar våra högt ställda förväntningarna månad efter månad, säger Björn Thorngren, vd och medgrundare av Meds, i ett pressmeddelande

Annons

Omsättningen ska ha ökat med 100 procent, under Q1 och Q2 samlat, och uppgått till 200 miljoner kronor. Något som kan jämföras med fjolårets årsomsättning på totalt 229 miljoner kronor - som redan i sig var en kraftig ökning på cirka 170 procent.

LÄS ÄVEN: Meds tar in 167 miljoner efter tillväxt på 162 procent

Att växa över 100 procent jämfört med samma period förra året, som omfattade hamstringsvågen under utbrottet av Covid-19, är fantastiskt, säger Björn Thorngren.

Vi har verkligen sett ett skifte i beteende. "Det nya normala" är online, både när det gäller recept och egenvård. Det som glädjer oss mest är bredden hos våra kunder, både i ålder och geografi. Vi har flera återkommande kunder som är över 100 år gamla som uppskattar hemleverans av sina läkemedel. När pandemin nu klingar av och köpbeteenden återgår ser vi fortsatt stort intresse för onlineapotek.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!