Succéår: Meds tar in 167 miljoner efter tillväxt på 162 procent

Omsatte 222 miljoner 2020.

Det gångna året innebar en rejäl skjuts framåt för apoteken på nätet. I dag redovisar Meds sina preliminära siffror för 2020, vilka skvallrar om en tillväxt på 162 procent och en omsättning på 222 miljoner kronor. Åldersgruppen 65 år och uppåt uppges stå för den största ökningen.

2020 var ett speciellt år där vi på Meds spelat en avgörande roll som alternativ till fysiska apotek. Meds medarbetare har jobbat dag och natt alla veckans dagar för att erbjuda snabba leveranser av läkemedel och apoteksvaror direkt hem till dörren. Sedan lanseringen 2018 har vi skickat över en miljon paket till 500 000 hushåll. Nu har vi nått kritisk massa för att växla upp till en helt ny nivå 2021 och framåt, säger Björn Thorngren, vd och medgrundare, i ett pressmeddelande.

Annons

För att lyckas med ambitionerna för 2021 har det snabbväxande nätapoteket också tagit in nytt kapital. Det handlar om en nyemission på 167 miljoner från nya och befintliga investerare. Rundan leddes av M2 Asset Management.

Vi investerar i det snabbast växande företaget inom den snabbast växande e-handelsbranschen. Meds har ett fantastiskt team och stark position inom apotek, där Sverige är världsledande i förutsättningar och konsumentmognad. Meds passar perfekt i vår strategi att bredda investeringar från fastigheter till tech och life science, kommenterar Rutger Arnhult, ordförande och ägare i M2 Asset Management.

Som vi berättade i går har Meds nu flyttat in i sina nya lokaler, som ska ge företaget en bättre yta att öra sig på. Nätapoteket rapporterar nu också att personalstyrkan dubblades under förra året. Nu är företaget över hundra anställda.

LÄS ÄVEN: Meds mitt i flytten - lanserar helt nytt koncept

Annons