Miinto ökar omsättningen – tog emot 130 miljoner kronor

"Under räkenskapsåret har hela aktiekapitalet återställts".

Förra året så berättade vi att e-handlaren Miinto hade käkat upp sitt aktiekapital men att man förväntade sig att det danska moderbolaget skulle skjuta till nytt kapital. Nu har modeportalens siffror för 2021/2022 släppts och de sprider lite ljus över situationen.

LÄS ÄVEN: Miinto på listan över alla marknadsplatser i Norden

Annons

Framför allt så visar bokslutet, som täcker perioden augusti 2021 till juli 2022, att det svenska bolaget växer affären och vänder till vinst. Nettoomsättningen går från 42 till 56 miljoner kronor samtidigt som rörelseresultatet vänder från -6 till nära 11 miljoner kronor.

Vid årets början var eget kapital mindre än hälften av aktiekapitalet utan att en kontrollbalansräkning upprättades, men under räkenskapsåret har hela aktiekapitalet återställts genom ett positivt resultat, skriver företaget.

En kapitalinjektion har dock tagit plats, men den skedde först nu i januari 2023.

Dessutom har Miinto-koncernen, via Miinto Holding A/S, mottagit en kapitalinjektion på 13 miljoner euro (cirka 130 miljoner kronor) i slutet av januari 2023 och har lyckats förnya sin kreditfacilitet på 15 miljoner euro.

Miinto anser nu att eventuella frågetecken kring bolaget är lösta och årsredovisningen agerar kontrollbalansräkning och därmed behöver inga vidare åtgärder tas, meddelar företaget. Med detta sagt så står dock moderbolaget redo att bidra med ytterligare ekonomiskt stöd, om det skulle behövas.

Annons