Miljardbolaget köper upp Viskan: “Ger oss mer muskler“

"Har ett skarpt öra mot marken".

Jätten Visma ger sig inte. Uppköpen av e-handelsleverantörer fortsätter. Nu lägger företaget vantarna på Viskan System AB med säte i Borås.

LÄS ÄVEN: Wikinggruppen slås ihop med Visma: “Ingen större dramatik”

Annons

Viskan omsatte runt 50 miljoner kronor 2020 och har ett 50-tal anställda. Företaget erbjuder bland annat e-handelsplattformen Viskan Streamline men även flera andra lösningar som abonnemangssystem och Click & Collect.

Viskan har ett skarpt öra mot marken och är aktivt inlyssnande gentemot sina kunder i en bransch under hårt förändringstryck. Utöver en bra match mellan våra produkter har vi funnit varandra genom vår gemensamma vurm för helhetsansvar - att göra det enkelt för kunden att driva sin affär och innovera, säger Carola Lissel, vd på Visma Software, i ett pressutskick.

LÄS ÄVEN: Visma förvärvar svenska e-handelsleverantören Specter

Uppköpet hoppas man ska befästa Vismas roll som helhetsleverantör för verksamheter inom e-handel. Viskan ser även fördelar i att bli en del av en större organisation. Visma-koncernen har enligt egen utsago 12 500 anställda och omsatte nära 18 miljarder kronor 2020.

Genom att bli en del av Visma får vi tillgång till ett stort internationellt nätverk samt många smarta tjänster och lösningar som kan komplettera vårt erbjudande, så att vi kan fortsätta att bli ännu starkare på det vi gör bäst. Det ger oss också mer muskler att fokusera på produktutveckling samt att hjälpa våra befintliga kunder till ökad tillväxt och stärkt kundfokus, säger Kristian Iveling, vd Viskan System AB

Förvärvet genomfördes den 6 april 2021 och köpeskillingen avslöjas inte. Viskans verksamhet ska fortsätta under eget namn inom Visma och företaget meddelar att inga större förändringar ska ske vad gäller medarbetare, kunder eller leverantörer.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!