Miljonplanen stoppades av corona: ”Inget man egentligen måste ha”

Ökade med 200 procent i Q1.

Efter att ha drivit sitt företag som något av en hobbyverksamhet valde Puia Shamsossadati under 2019 att bli e-handlare på heltid och satsa på sin e-handel Golden Concept fullt ut. Det Malmöbaserade bolaget säljer exklusiva mobiltelefoner och mobiltillbehör som kan kosta tusentals kronor styck, och bland kunderna finns bland annat kungligheter, fotbollsspelare och en rad andra kändisar.

LÄS ÄVEN: Malmöbolaget säljer mobiler av guld - nådde 11 miljoner förra året

Annons

Som vi tidigare berättat omsatte Golden Concept drygt 11 miljoner förra året och levererade samtidigt ett lönsamt resultat. Det innebar en tillväxt på över 40 procent.

Vi hade en stark utveckling under 2019 och även i början av 2020. Under Q1 i år ökade vi med 200 procent jämfört med samma period 2019. Men sen kom corona och sedan dess har det varit lite tuffare, säger Puia Shamsossadati till Ehandel.

Justerar ner prognosen

Golden Concepts grundare tar upp att hans företag till skillnad från vissa andra bolag, inte har någon möjlighet att växa online på bekostnad av offline. Medan vissa andra företag sett en stark tillväxt i e-handeln i samband med coronapandemin har läget alltså varit lite mer stillsamt hos Golden Concept.

Vi har alltid sålt via e-handel, det finns ingenting annat. Och eftersom våra produkter är lite dyrare och inget man egentligen måste ha så går försäljningen lite trögare.

Var tror du att ni landar för 2020?

Hittills i år snittar vi på ungefär samma som 2019 men vi hade räknat med att nå 20 miljoner i år och det kommer vi inte att komma upp i. Som det ser ut nu kommer vi att omsätta mellan 10 och 12 miljoner under året som helhet.

Det är också där någonstans som det avgörs ifall Golden Concept även i år får till ett lönsamt resultat.

Det går ganska mycket resurser till produktutveckling. Men man kan säga att passerar vi 12 miljoner, då är vi lönsamma, avslutar Puia Shamsossadati.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!