Milstolpe för PostNord: ”Tydligt sett att det är ett populärt alternativ”

2 500 skåp utplacerade.

De senaste veckorna har nyheterna om paketskåpen duggat tätt. Uppstickaren iBoxen har landat flera nya avtal, medan Instabox expanderat utomlands och Budbee bestämt sig för att öppna upp sina skåp även för andra leverantörer.

LÄS ÄVEN: Budbee öppnar upp sina skåp för alla: "Vill driva utvecklingen"

Annons

Samtidigt har Postnord arbetat på med att rulla ut sina skåp. I ett pressmeddelande berättar företaget att deras skåp nu är uppe i 2 500 till antalet. De första placerades ut i Stockholm i höstas och sedan dess har satsningen spridits till bland annat Enköping, Göteborg och Alingsås. Nu har det blivit Malmös tur. Inom den närmsta veckan kommer 96 Postnord-skåp att ha placerats ut i landets tredje största stad.

Paketboxarna är ett bra komplement till paketombud för att möta den ökade paketmängden och erbjuda mottagarna ytterligare leveransalternativ. PostNord arbetar löpande för att stärka servicen och utveckla lösningar för alla typer av behov. Den allra första boxen i Stockholm fick ett fint mottagande, och det är roligt att nu kunna erbjuda tjänsten till Malmöborna, säger Fredrik Linderoth, chef retailområde syd på PostNord, i en kommentar.

Till skillnad från en del andra aktörers skåp ska Postnords variant klara av att stå utomhus. Företaget har tidigare berättat om ett test i Luleå, som ska avslöja hur väl utrustningen tål kylan.

LÄS ÄVEN: Postnord rullar ut tusentals paketskåp: "Strålande resultat"

Vi har efterfrågat en paketboxlösning i Malmö och tycker att det är kul att nu kunna erbjuda en smidig lösning till invånarna. Vi har tydligt sett att det är ett populärt alternativ eftersom konsumenten kan hämta upp sitt paket dygnet runt utan risk för trängsel, så vi tror att det kommer att bli populärt hos Malmöborna, säger Fredrik Linderoth. ​

I en intervju som Ehandel gjorde med Postnord för ett par veckor sedan framkom det att planen är att ha öppnat totalt 4 500 skåp under nästkommande år. Och därefter väntar fortsatt expansion. Än så länge säger Postnord nej till att öppna upp sin infrastruktur för andra leverantörer. Företaget har heller inte visat intresse för att leverera till andra skåp än sina egna.

LÄS ÄVEN: Postnords besked i skåpkriget: "Rent principiellt är svaret inte nej"

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!