Mobilåtervinnaren Refurbly fyller kassan – och lanserar abonnemang

"Det känns otroligt roligt".

Handeln med återvunna mobiler har blivit allt större de senaste åren. En av aktöterna som slagit sig in på marknaden är Refurbly, som nu går ett steg längre från att bara sälja telefoner.

Tillsammans med mobiloperatören Verbal lanserar de nämligen abonnemang med sina rekonditionerade mobiltelefoner.

Annons

Vi tycker det är fantastiskt roligt att få leverera våra mobilabonnemang till fler tillsammans med Refurbly. Tillsammans har vi hittat ett koncept som vi ser kommer vara väldigt konkurrenskraftigt på marknaden, både vad gäller pris men också utifrån att det är enkelt och miljösmart. Vi tror att marknaden behöver detta, säger Jonas Lindgren, vd på Verbal.

I samma veva tar bolaget även in ytterligare kapital i en pågående runda som leds av Johan Dennelind, tidigare koncern-vd för Telia, David Stenmarck från Epidemic Sound, och Jimmy Palmqvist. Även övriga delägare kommer att öka sitt innehav i bolaget.

Det känns otroligt roligt att befintliga investerare väljer att öka sitt engagemang i Refurbly. Vi är på väg mot något stort och ser hur vi både hjälper människa och miljö. En mobiltelefon som väger 226 gram skapar hela 86 kilo avfall vid produktion - alltså lika mycket som en fullvuxen människa. Vi tycker att det ska vara en självklarhet att återbruka de mobiler som redan finns, men också att det ska vara lätt att göra rätt. Med det nya kapitalet kan vi växla upp det arbetet, säger David Lungren Fetah, vd och grundare på Refurbly, i ett uttalande.

LÄS ÄVEN: Refurbly tar in 6 miljoner från Telia-profiler – ”stora möjligheter”

Annons