Mobillådan ”Årets julklapp” – de sålde över 200 stycken direkt

"Flera modeller tog slut".

Igår på morgonen avslöjades Årets julklapp 2019 av HUI Research. Titeln tilldelades mobillådan i år, som ska symbolisera svenskarnas nya förhållningssätt till mobiltelefonen och skärmtid.

Mobiltelefonen har blivit en integrerad del av våra liv som har inneburit en hel del positiva saker. Men i år började allt fler att reflektera över dess negativa konsekvenser i våra liv, förklarade Emma Hernell, vice vd på HUI Reserach.

Annons

LÄS ÄVEN: Årets julklapp dissar mobilen

Efter att mobillådan hade presenterats som årets julklapp började nyheten att surra runt på sociala medier. Många skämtade om att ingen, förrän nu, visste att det fanns något sånt som en mobillåda. Andra började fördjupa sig i diskussioner kring mobiltelefonens påverkning på samhället.

"Garanterat inkluderat på Black Friday"

Av ren nyfikenhet sökte vi på "mobillåda" på Google och fann att det inte finns så många alternativ på den svenska marknaden. Det var alltså inte så många som väntade sig att mobillådan skulle utses som Årets julklapp.

Alla tidigare år har "Årets julklapp" gjort succé men trots det var de företag som hade en mobillåda i sitt sortiment, när nyheten kom ut, inte så entusiastiska.

LÄS ÄVEN: ”Årets julklapp” en fullträff – de tiodubblade sin försäljning

Vi säljer en variant av mobillåda, men jag tror inte att det kommer bli en storsäljare i år. Den har inte efterfrågats speciellt mycket under året, men vem vet. Nu kanske alla kommer vilja ha en sådan, säger Jimmy Tieu, grundare och vd på Estore, till Ehandel.

Kristoffer Väliharju som är vd på CDON instämmer och menar att kunderna inte har visat ett ökat intresse kring produkten:

Vi på CDON är helt med på att mycket kretsar kring skärmen i år. När vi har tittat på vår data låg inte mobillådan i topp igår när Årets julklapp presenterades, men att HUI går ut och pratar om mobillådan kan ge effekt på försäljningen. Vi har redan börjat tipsa våra kunder om mobillådan till jul och den kommer garanterat att inkluderas i vårt erbjudande under Black Friday-dagarna som startar på söndag.

Annons

Men samtidigt fanns det dem som kunde jubla när Årets julklapp presenterades, och sajten MegaFynd var en av dem.

Det var en väldigt hektisk dag här. Vi sålde över 200 stycken mobillådor på förmiddagen och efter lunch var redan flera modeller slut. En ny laddning är dock påväg och ska komma in i slutet på veckan. För oss har det varit en riktigt succé , säger Oscar Hellström, vice vd på MegaFynd.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!