NA-KD låter datorn skriva produkttexterna

AI bakom NA-KD:s snabba expansion?

Modeuppstickaren NA-KD, som snabbt närmar sig miljarden, avslöjar nu att man använder sig av produktbeskrivningar som skrivs av en så kallad AI.

“Omedelbara översättningar”

Det är AI-plattformen Textual, som nyligen tog in 12 miljoner kronor, som fått en storkund i NA-KD.

Annons

LÄS ÄVEN: AI:n som skriver e-handelstexter tar in 12 miljoner kronor

Genom att automatisera vår process för att skapa produktbeskrivningar med Textual har vi ökat vår effektivitet när det kommer till att publicera produkttexter med mänsklig kvalitet. Omedelbara översättningar hjälper oss att ligga steget före och skala upp våra lokaliseringsinsatser, säger Björn Bergström, Chief Growth Officer på NA-KD, i ett pressmeddelande.

Nio länder utan manuell hantering

NA-KD ska sedan ett år tillbaka använda Textual för att översätta och optimera texter med i princip en knapptryckning. Detta för att snabbare kunna expandera på nya marknader.

Vi är så glada att vara en nyckelkomponent i NA-KD:s lokaliseringsinsatser och snabba internationella expansion. Tillsammans pressar vi gränserna för vad som är möjligt när det gäller skalbar innehållsgenerering, säger Henrik Gemoll, grundare av Textual.

I dag ska alla produkttexter på NA-KD skapas med hjälp av Textual “utan någon form av manuell copywriting”. Tjänsten ska användas av NA-KD i nio länder.

LÄS ÄVEN: Ny e-handelstjänst låter datorn skapa ditt content

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!