Nilson Group rekryterar NA-KD:s tidigare rådgivare

Blir Head of Digital Sales.

Skoaktören Nilson Group har under de senaste åren satsat stort på att etablera en digital närvaro i form av bland annat en e-handel. För ett par år sedan lanserades bolagets nya nätbutik Feet First som sedan dess har följts upp med flera strategiska samarbeten och rekryteringar. I somras meddelade Nilson Group dessutom att en satsning på försäljning via marknadsplatser var på gång.

LÄS ÄVEN: Svenska skojätten börjar sälja på marknadsplatser

Annons

Nu stärker företaget även upp sin organisation med en ny Head of Digital Sales. Hon heter Alexandra Dornéus och kommer närmast från en konsultroll som Channel Manager för samma koncern. Alexandra Dornéus, som har en bakgrund inom digital handel och marknadsföring, har tidigare arbetat som rådgivare åt företag som NA-KD, Scandinavian Cosmetics, Kicks och Stenströms.

Vi är mycket glada över att få hälsa Alexandra välkommen till vårt team som Head of Digital Sales. Med sin erfarenhet och driv är jag övertygad om att hon är helt rätt person för att utveckla vår digitala försäljningsstrategi och optimera vårt erbjudande i de digitala kanalerna framåt, säger Claes Meldgaard, vd på Nilson Group, i ett pressmeddelande.

"Har enorm potential"

Dornéus beskriver sitt nya uppdrag som "oerhört spännande".

Våra koncept och varumärken har enorm potential och trots att det är tuffa tider just nu så har vi som marknadsledande ett bra utgångsläge, säger hon.

I samma veva har Nilson Group rekryterat Daniel Ganstrand som ny Export Sales Manager, en roll som bland annat innebär affärsutveckling, nya partnerskap och att stärka företagets försäljningskanaler i Europa.

Med Alexandra och Daniel i spetsen öppnar vi upp för nya affärsmodeller och samarbeten med andra aktörer i Europa. Vi har en spännande tid framför oss, säger Claes Meldgaard.

Både Alexandra Dornéus och Daniel Ganstrand har tillträtt sina respektive roller hos Nilson Group.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!