Nintendo slår tillbaka efter hård kritik – ”har förbättrats”

Lovar bättre hållbarhet.

Nintendo släppte en ny version av sin spelkonsol Switch i fredags och möttes då av hård kritik från det norska konsumentverket, Forbrukerrådet.

Konsolen klickades hem i en rasande fart hos flera e-handlare. Men Forbrukerrådet ville varna konsumenter för att de medföljande handkontrollerna inte har förändrats och därför fortfarande har en väldigt begränsad livstid - helt enkelt går sönder för snabbt.

Annons

Nintendo har genom åren fått mycket kritik, även från EU:s konsumentorganisation, för handkontrollernas bräcklighet. Men nu slår de tillbaka mot kritiken, som de menar är felaktig.

Vi har hela tiden fortsatt att göra förbättringar, men som kanske inte är synliga. Styrspakarna har förbättrats sedan lanseringen och vi jobbar fortfarande på att göra dem ännu bättre, säger Toru Yamashita, chef på Nintendos teknikutvecklingsavdelning, i ett uttalande.

"Konstant friktion"

Han säger bland annat att Nintendo testat hur hur olika material reagerar i kombination med varandra för att förbättra hållbarheten på styrspakarna. Samtidigt säger man att det är omöjligt att göra en handkontroll som inte får förslitningsskador på sikt. Knepet är alltså att få till styrspakar som kan prestera väl även när de är slitna.

Bildäck, till exempel, slits när bilen rör på sig, eftersom de är satta under konstant friktion. Med det i åtanke frågade vi oss själva hur vi kunde förbättra hållbarheten. Men inte bara det, utan också hur vi kan kombinera hållbarhet och användbarhet. Det är en fråga som vi hela tiden brottas med, säger Ko Shiota, chef på Nintendos hårdvaruavdelning.

De vill dock försäkra konsumenterna om att handkontrollerna i den nya Switch-modellen, kallad OLED Model, är utrustade med de senaste förbättringarna. De säger även att övriga modeller nu har utrustats, och utrustas, med de senaste delarna. Även vid reparationer.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!