Nordic Nests galna år: Slog 570 miljoner och nådde rekordresultat

"Känns fantastiskt".

2019 blev ett händelserikt år för Nordic Nest. Företaget hann bland annat med ett namnbyte, en fartfylld rekordvecka i samband med Black Friday och en flytt till nya lokaler. Och det råder inga tvivel om att ansträngningarna lönade sig.

LÄS ÄVEN: 250 000 flyttade varor senare - nu är Nordic Nests nya lager igång

Annons

Nu står det nämligen klart att Nordic Nest under 2019 kom upp i en omsättning på 574 miljoner kronor, vilket innebar en tillväxt på 78 procent jämfört med 2018. Dessutom levererade bolaget ett rekordstarkt resultat på 26,4 miljoner kronor. Företaget fick enligt egen uppgift 375 000 nya kunder under förra året.

Det känns fantastiskt att vi trots aktiviteter med en så hög risk som namnbyte och flytt till nytt lager tillsammans har genomfört ett år med ett rekordresultat. Det visar verkligen att ett starkt team med en tydlig målbild kan nå riktigt långt, säger Bank Bergström, vd på Nordic Nest, i ett pressmeddelande.

Hittills under 2020 har Nordic Nest vuxit med 40 personer, vilket innebär att företaget nu har 180 anställda. Planen är att även i år få till en stark tillväxt, och samtidigt fortsätta växa med lönsamhet.

Med 2019 visar vi att det går att genomföra stora förändringar och projekt och samtidigt hålla en hög tillväxt med lönsamhet. Samtidigt blickar vi framåt och siktar mycket högre än utfallet det gångna året. Att ständigt sikta mot nya mål och aldrig vara nöjda är självklart för oss, avslutar Bank Bergström.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!