Norska profilen köper Teknikmagasinets konkursbo

Kan vara spiken i kistan för anrika kedjan.

Trots tidigare konkurser har Teknikmagasinet lyckats leva vidare i flera år. Den här gången kan det dock vara över för gott.

Den norska konkurskungen, Hans Petter Bjarøy, har nämligen köpt upp konkursboet via sitt bolag Bjarøy Handel AS, efter att ha kommit överens med Svea Bank som hade pant i kedjan.

Annons

De tar över butiker, varulager och inventarier i Norge, men det handlar alltså inte om att ge kedjan nytt liv. Istället ska man sälja det som säljas kan. Samtidigt kan vissa butiker komma att drivas vidare, men i en annan form och under nya ägare.

I de butikerna vi inte lyckas föra vidare på något sätt kommer det att bli konkursutförsäljning, säger Hans Petter Bjarøy till E24.

Totalt omfattas 36 butiker och 220 medarbetare av konkursen i Sverige. I Norge är det 25 butiker och 138 anställda som drabbats.

Den officiella anledningen bakom konkursbeslutet var en negativ utveckling med färre besök och lägre omsättning än väntat i butikerna.

Det svenska moderbolaget, Teknikmagasinet SWE AB, hade vid årsskiftet även 51,8 miljoner kronor tillfälligt skatteanstånd.

LÄS ÄVEN: Teknikmagasinet i konkurs: "En ledsam dag för oss alla"

Annons