Teknikmagasinet i konkurs: ”En ledsam dag för oss alla”

36 svenska butiker berörs.

Teknikmagasinet, som säljer elektronik och begagnade mobiltelefoner, har några tuffa år bakom sig. Och inte lättade det under 2023. Nu meddelar det norska ägarbolaget, release AS, att man ansöker om konkurs.

LÄS ÄVEN: Teknikmagasinet får norsk ägare – och satsar på second hand

Annons

Konkursansökningarna som lämnades in i Stockholm, respektive Oslo, under torsdagsmorgonen förväntas bli godkända under dagen. Då kommer även konkursförvaltare att utses för verksamheterna i respektive land.

36 butiker i Sverige, från Malmö i söder till Sundsvall i norr, berörs

Det här är en ledsam dag för oss alla, både medarbetare, leverantörer, samarbetspartners, fordringsägare och aktieägare. Under lång tid har vi arbetat hårt för att undvika en konkurs, men tyvärr har den svaga marknadsutvecklingen gjort omstruktureringsprocessen vi var mitt uppe i, mycket mer krävande än vad vi kunnat förutse. Men nu ligger allt fokus på att ta hand om våra medarbetare, säger vd André Sjåsaet i en kommentar.

Olönsamma butiker

Enligt ett pressmeddelande har Teknikmagasinet, som förutom sin e-handel har butiker i Sverige och Norge, flera skäl till beslutet att ansöka om konkurs.

Bland annat har bolaget mött utmanande marknadsförhållanden under 2023 och har behövt hantera en minskad efterfrågan, samtidigt som man genomfört krävande omstruktureringar av olönsamma butiker.

Den negativa utvecklingen accelererade ytterligare under andra halvåret 2023 med färre antal besök och lägre omsättning än förväntat i butikerna. Teknikmagasinet har särskilt kämpat med de makroekonomiska förhållandena, vilket har resulterat i betydligt svagare resultat inom den mer traditionella delen av verksamheten, skriver bolaget i en kommentar.

Totalt berörs 370 medarbetare, varav 220 i Sverige, av beskedet.

Annons
Annons