Nu kan andra hämta ut ditt DHL-paket

"Ligger helt i linje med ambitionen för Mina Paket".

I mitten på 2018 lanserade Postnord möjligheten att hämta ut paket via mobilt BankID via sin app. En funktion som även gjorde det möjligt att låta någon annan hämta ut det. Ungefär ett halvår senare uppdagades en bedrägerihärva, som utnyttjat funktionen mot en av Postnords kunder för att lura till sig mobiltelefoner.

LÄS ÄVEN: BankID-funktionen tillbaka i PostNords app

Annons

Felet åtgärdades och nu är det dags för nästa logistikföretag att testa lyckan. Det är DHL som hoppar på BankId-tåget, i samarbete med Unifaun. Från och med den 18 november lanseras funktionen i appen Mina Paket där paketutlämning inte längre kommer att kräva uppvisande av legitimation.

Att få vardagspusslet att gå ihop kan vara utmanade, men detta förenklar för konsumenten, som ännu snabbare och mer flexibelt kommer kunna styra över när och hur ett paket hämtas ut. Dessutom går processen snabbare för våra ombud som i och med denna affärsutveckling kommer kunna frigöra mer arbetstid, säger Jonas Lindell, vd på DHL E-commerce Solutions, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Nu låter PostNord vem som helst hämta ut ditt paket

Funktionen, har enligt DHL, varit "starkt efterfrågad" av både e-handlare och konsumenter och om bara några dagar rullas den ut.

Möjliggörandet av legitimering genom mobilt BankID i appen ligger helt i linje med ambitionen för Mina Paket. BankID i appen Mina Paket kommer underlätta både för paketombuden och för alla oss som handlar på nätet, berättar Axel Lindgren, Head of Consumer Applications Unifaun.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!