Nu kan du klicka hem elbilen – ny e-handel rullas ut

"Elbils-marknaden dominerar framtiden".

Elbilar och e-handel är hett. Den analysen har grundarna bakom Carla.se gjort, en e-handel där man kan klicka hem sin elbil. Det framgår av ett pressmeddelande. Upplägget: välj bil, lägg i varukorgen, köp – och få den hemlevererad inom 72 timmar. I dag torsdag lanseras sajten.

Fordon från stora elbilstillverkare såsom Tesla och Polestar kommer att återförsäljas. Hittills har Carla.se tagit in 27,5 miljoner kronor. Bland investerarna återfinns bland andra Luminar Ventures och VNV Global. Pengarna har bland annat använts till att skapa automatiserade processer "för att köpa, inspektera, reparera, fota, sälja och leverera bilar till konsumenter i hela Sverige".

Annons

LÄS ÄVEN: Qliro flyttar fram positionerna – lanserar egen app

Grundare är Patrik Illerstig – med en bakgrund som bland annat vd för betalbolaget Qliro, och som global onlinechef på Volvo Cars – samt techentreprenören Niklas Jungegård.

Kapa mellanhänder

Deras mål är även att förenkla andrahandsförsäljningen av elbilar och laddhybrider, genom att kapa mellanhänder och sälja direkt online, framgår det. De som tröttnat på exempelvis sin Tesla – kommer att kunna sälja tillbaka den till Carla.

Marknaden för elbilar kommer att dominera i framtiden, samtidigt som konsumenternas efterfrågan för e-handel ökar explosionsartat, vilket gör Carla till ett bolag rätt i tiden. Vi tror att hur man köper bil framöver kommer att påminna allt mer om retail där trenden går mot direct-to-consumer kombinerat med en stark varumärkesupplevelse, både på nätet och fysiskt. För oss kommer alltid konsumenten att stå i fokus, vi är besatta av kundnöjdhet, kommenterar vd:n Patrik Illerstig.

Bilarna som köps på sajten levereras med bolagets egen transportservice. Fordonen ska genomgå en noggrann inspektion som omfattar över 280 punkter.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!