Gick i konkurs – säljer 23 hästar på nätet

Redan 87 bud på den populäraste hästen.

Om du går i tankarna på att köpa en tävlingshäst kan du nu ta chansen att klicka hem en. På söndag kommer nämligen den danska nätauktionssajten Campen Auktioner att sälja 23 stycken avels- och sporthästar.

Det är inte första gången som Campen Auktioner auktionerar ut hästar online. Senast i mars i år skrev vi om när den danska hästgården Jens Kvist gick i konkurs, och då auktionerades så många som 46 hästar ut.

Annons

LÄS ÄVEN: Anrik hästgård i konkurs – säljer 46 tävlingshästar online

Den senaste auktionen blev något av en succé. Alla 46 hästar såldes och slutsumman kom upp i flera miljoner.

LÄS ÄVEN: Succé för nätauktion – alla 46 hästar gick åt

"Vi är glada och stolta"

Anledningen till den senaste i raden av häst-auktioner är att Lene Ibsen, som föder upp och avlar tävlingshästar, har valt att avveckla sin hästgård.

Vi tycker att det är en spännande kollektion, och vi är glada och stolta över att Lene har valt Campen Auktioner. Avvecklingen av stuteriet är naturligtvis ledsamt, men vi är glada över att vi kan hjälpa Lene med att få hennes hästar vidare på ett ordentligt sätt, till andra avlare och hästsportare, säger Campen Auktioners vd Finn Campen.

Hästarna visas upp för budgivarna dagen innan auktionens slutdatum. Den häst som i skrivande stund har fått flest bud - hela 87 stycken - är "Im in love". Samma häst har för närvarande det högsta budet på 38 500 danska kronor.

Campen Auktioner skriver på sin sajt att de är en av Danmarks mest allsidiga auktionshus, som tar sig an alla former av auktioner.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!