Plattformen toppar laget med ny CMO: ”Den saknade pusselbiten”

Driftar nu 5000 nätbutiker.

E-handelsplattformen Quickbutik har rekryterat en ny marknadschef. Han heter Simon Wikstrand och kommer närmast från rollen som marknadschef för Helsingborgs Stad. Dessutom uppges han ha bred erfarenhet från TV- och dataspelsbranschen samt från att ha varit verksam som entreprenör.

Nu tar han plats i Quickbutiks ledning, där han ska ta täten för en helt ny satsning på marknadsföring. Planen är att “vidareutveckla varumärket och företagets
marknadsposition”.

Annons

Jag har följt Quickbutik från sidolinjen under ett antal år och är ytterst imponerad över det driv som finns i bolaget och hur de växt, både lönsamt och organiskt, med en unik produkt i grunden. Jag är övertygad om att Quickbutik har en potential att bli ledande i Europa och det ska bli otroligt kul att få vara med på den här resan. Jag tvekade inte en sekund när jag blev erbjuden möjligheten att bygga vidare på den fantastiska grund som Azddin och gänget har byggt, säger Simon Wikstrand, tillträdande CMO på Quickbutik, i ett pressmeddelande.

Plattformen Quickbutik är enligt egen utsago Sveriges snabbast växande e-handelsplattform. I dag ansvarar företaget för driften hos 5000 aktiva e-handelsbutiker i Norden, vilket kan jämföras med 1000 butiker i slutet av 2018.

LÄS ÄVEN: E-handelsleverantören firar 1000 butiker på tre år

2019 gick bolaget in i Norge och året därpå var det Danmarks tur. Företaget har ökat i omsättning varje år sedan starten 2016 och är lönsamma sedan 2019. Under 2020, som är Quickbutiks senast offentliggjorda verksamhetsår, kom omsättningen upp i drygt 13,1 miljoner kronor.

Med Quickbutiks senaste tillväxt vill vi befästa vårt växande stora ansvar i näringslivet, samtidigt som vi positionerar oss i navet av e-handeln. Simon ska hjälpa oss dit, säger Azddin Benberkan, vd för Quickbutik, i en kommentar.

Azddin Benberkan berättar att Quickbutik nyligen har utökat sin personalstyrka med fem personer och att man satsar på att anställa tio personer till i år. Nu ser han fram emot möjligheterna som kommer med ett toppat marknadsteam.

Jag är glad över att få välkomna Simon Wikstrand till Quickbutik. Hans fantastiska driv och erfarenhet från att själv ha varit entreprenör, till att driva större marknadsteam i olika kontexter, är precis det Quickbutik behöver. Simon är den saknade pusselbiten som kommer hjälpa oss att bygga vidare på vårt marknadsteam, med målet om att hjälpa fler e-handlare att lyckas bättre.

LÄS ÄVEN: E-handlarna talar ut: Så valde vi plattform

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!