Polarpumpens rekordår: Snuddade vid 132 miljoner

"Inne i ett expansivt skede".

När vi nyligen sammanställde vilka som var de snabbast växande bolagen bland Sveriges största butikskedjor och e-handlare, lyckades Polarpumpen placera sig på plats 47. Det kanske inte låter som en så speciellt hög placering, men i en snabbväxande bransch som handeln motsvarar plats 47 ändå en tillväxt på 15 procent.

LÄS ÄVEN: Hela listan: Här är jättarna som växte mest

Annons

Under 2018 omsatte Polarpumpen, som sedan något år tillbaka har Bygghemma-gruppen som majoritetsägare, nära 132 miljoner kronor. Det kan jämföras med året innan, då samma post nådde upp i strax under 115 miljoner kronor. Och även om 2017 års siffra markerade ett litet tapp från året innan, har Polarpumpen visat upp en rak tillväxt i stort sett hela det senaste decenniet.

LÄS ÄVEN: Bygghemma köper majoriteten av e-handeln Polarpumpen

Även på resultatsidan såg det ljust ut under 2018. Rörelseresultatet snuddade vid åtta miljoner kronor, vilket kan jämföras med 4,6 miljoner under 2017.

Polarpumpen säljer värmepumpar med installation via e-handel - en verksamhet som ser ut att gå mot allt ljusare tider. Bolaget ser nämligen positivt på framtiden, och har under 2019 bland annat utökat sitt sortiment med solcellspaneler.

Bolaget är inne i ett expansivt skede, skriver företaget i sin årsrapport.

Annons