Postnords hemliga kameror gjorde susen – så åkte pakettjuven fast

Åtalas för grov stöld.

Postnord jobbar inte bara med att leverera paket. Företaget lägger också en del tid på att ta fast bedragare som kommit över andras paket. Vi har tidigare kunnat berätta om flera incidenter där Postnord hållit sig framme och på så sätt lyckats haffa personer som haft fingrarna lite väl djupt i kakburken.

LÄS ÄVEN: Gillrade fälla i lastbil och tog pakettjuvarna på bar gärning
LÄS ÄVEN: Anställda på ombud misstänks ha stulit paket – stoppades av Postnord

Annons

Nu har det hänt igen. Enligt Helsingborgs Dagblad har Postnord med hjälp av “hemliga övervakningskameror” lyckats avslöja att en anställd på ett ombud i Helsingborg upprepade gånger har stulit paket. Nu har personen i fråga åtalats för grov stöld.

Enligt uppgift ska ett flertal paket ha försvunnit, varpå Postnord ska ha inlett ett spaningsarbete på företagets terminal i Malmö. Det följdes sedan upp av kontroller vid en Postnord-terminal i Helsingborg. Efter att även ha spanat på chaufförerna som körde ut paketen, visade det sig så småningom att alla paket som försvunnit hade skickats till ett och samma utlämningsställe, och det var då misstankarna riktades mot den numera åtalade mannen.

Postnord hade då konstaterat att paket försvann när mannen jobbade men inte när han var ledig, och paket som postjätten själv skickade till ombudet visade sig vara öppnade när de senare hämtades ut. Då sattes kamerorna upp och efter ett tag ska mannen ha fångats på film när han öppnar och stjäl paket.

Totalt ska 26 försändelser till ett värde på 250 000 kronor ha försvunnit men mannen åtalas endast för två stölder och åtta försök till stöld, eftersom det var det som hade fastnat på film. Mannen själv nekar till brott. Han arbetar inte längre kvar på det aktuella ombudet.

Annons