Power öppnar sitt första nya varuhus – och fler är på gång

"Diskuterar ett stort antal nya lägen".

Power är på offensiven. Efter den officiella lanseringen i början av oktober berättade elektronikkedjan att det på sikt ska öppnas 30 nya varuhus i Sverige. Nu meddelar Power att det första kommer att stå klart våren 2024.

LÄS ÄVEN: Fullt ös på Powers premiär – försäljningsrekord före lunch

Annons

Men det rör sig inte om en nyetablering, utan det är varuhuset i Skövde som flyttar från ett ställe till en annan fastighet på handelsområdet Stallsiken i Skövde.

Nu tar vi nästa steg och satsar på att expandera och stärka butiksnätet i Sverige. Vi ser verkligen fram emot att få öppna dörrarna till ett toppmodernt varuhus i Skövde i vår, säger Robert van Toor, vd för Power Sverige, i en kommentar.

Powers senaste koncept

Det nya varuhuset planeras att öppnas i slutet av det första kvartalet 2024, och blir det första i Sverige som kommer vara byggt och inrett helt enligt Powers senaste koncept.

Det innebär bland annat ett delvis uppdaterat sortiment, bättre tillgänglighet och flöde för besökare enligt Martin André, fastighetschef på Power Sverige. Han berättar också att kedjan just nu diskuterar "ett stort antal nya lägen" med olika fastighetsägare.

Det är tydligt att Powers koncept och satsning är otroligt välkommet inom svensk retail, säger Martin André.

LÄS ÄVEN: Power slår på stora trumman – rustar för 30 nya butiker

Annons