Purefun växer stadigt – VD:n: ”Sätter guldkant på tillvaron”

"Historiskt sett inte påverkats negativt".

Purefun-koncernen började att sälja sexleksaker, men kränger numera även partyprylar och sportkläder. Så sent som i slutet av augusti släppte koncernen sitt bokslut, för perioden maj 2021 till och med april i år.

LÄS ÄVEN: Purefun hade lust på mer tillväxt – ”något svagare”

Annons

Nu har bolagets revisor fått jobba hårt igen. För e-handelskoncernen är redan här med en kvartalsrapport. Och det är fortsatt medvind för bolaget (maj till och med juli). Tillväxten ökade med 24,9 procent till 41,8 miljoner kronor (33,5).

Men vd:n Michael Ahlén är ändå inte helt nöjd.

Svensk Handels senaste Ehandelsindikator visar att e-handeln i Sverige minskar kraftigt mot föregående år. Samtidigt visar Purefun tillväxt under rådande marknadsläge. Historiskt har dock försäljningen i vårt största segment sexuell hälsa inte påverkats negativt under lågkonjunkturer, kommenterar han och tillägger:

Med skyhög inflation, elpriser och räntehöjningar så tror vi att även om konsumtionen kommer minska generellt så är våra produkter det lilla extra man ändå vill unna sig för att sätta guldkant på tillvaron under rådande omständigheter.

Försvagad krona

Resultatet före avskrivningar och finansiella poster sjönk dock samtidigt till 1,7 miljoner (2,2), medan resultatet per aktie uppgick till 0,15 kronor.

Vi redovisar 1,7 miljoner kronor i EBITDA, vilket främst beror på att kronan har försvagats kraftigt mot dollarn, i kombination med stigande priser på både handelsvaror, förbrukningsvaror och tjänster.

Storsatsning i Polen

Just nu jobbar man hårt med sin lansering av BlushMe och WooMe i Polen. Det blir koncernens första satsning utanför Norden. Och det rör sig om vuxenleksaker i båda fallen.

Vår plan är att lansera och vara online innan den viktiga försäljningsperioden som startar med Black Week och sedan övergår i julhandeln. Polen är en riktig intressant marknad med sina 37,95 miljoner invånare, en e-handel som inte är lika utvecklad som den Nordiska och relativt nära Sverige logistiskt.

Annons

Annons