Rekordökade vinsten med 163 miljoner – nu byter de ägare

"Det är en fantastisk resa vi har gjort".

Dagligvarujättarna har firat triumfer under pandemin och Bergendahls Food var inget undantag. Omsättningen ökade med 6,1 procent till 12,7 miljarder kronor och vinsten uppgick till 271 miljoner - en ökning med 163 miljoner och ett nytt rekord.

Vi har gjort ett mycket starkt finansiellt år, det bästa i företagets historia, vilket känns fantastiskt roligt. Vi har arbetat hårt med att förbättra både säljstyrning, servicegrad och kostnadsnivån. Samtidigt har vi satsat på flera säljdrivande aktiviteter, förbättrat vårt erbjudande och gjort lyckosamma satsningar som exempelvis öppningen av City Gross i Hyllie, sammanfattar Håkan Åkerström, vd för Bergendahls Food, i en kommentar.

Annons

Bergendahls Food byter nu händer till Axfood, som nyligen förvärvade bolaget. Där kommer de att bli en del av Dagab.

Det är en fantastisk resa vi har gjort, blickar vi tillbaka hade bolaget ett negativt resultat för två år sedan. Vi har gjort en total vändning av bolaget och jag är otroligt stolt över det arbete som samtliga medarbetare lagt ner. Det driv och engagemang som genomsyrat denna utveckling är grymt och jag är väldigt glad över att ha fått vara en del av det, säger Håkan Åkerström.

LÄS ÄVEN: Från logistikjätte till hjärtat av Axfood - Dagabs vd avslöjar tillväxtplanen

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!