Så väljer Nelly.com influencers: ”Skarpa försäljnings- och räckviddsmål”

"Uppläggen ser väldigt olika".

Förra veckan gick modehandlaren Nelly ut med att man har signat den stigande influencern Antonija Mandir till sin senaste kampanj. Det blev ett stort surr på sociala medier och Antonijas följare visade snabbt intresse för nyheten.

Vi är väldigt tacksamma över Antonijas fina ord i sina kanaler och glada att hon känner sig lika nöjd som oss! Allting klaffade väldigt bra, säger Mikaela Nord, Influencer Marketing Specialist på Nelly, till Influens.se.

Annons

Nelly är ett företage som ofta jobbar med influencers, det kan handla om allt från designkollektioner och kampanjer till samarbeten på sociala medier. Men just antalet kampanjer med influencers kan variera, berättar Mikaela och förklarar att man har som mål att genomföra minst fyra större säsongskampanjer med aktuella profiler varje år.

Hur väljer ni ut de profiler som ni vill jobba med?

Det är väldigt många aspekter som tas i åtanke inför ett kampanjsamarbete. Till att börja med ska våra varumärken matcha varandra och dela värderingar, samt ha liknande målgrupp. Sen kollar vi såklart på räckvidd, engagemang och eventuell historisk prestation vid tidigare samarbete. Slutligen tittar vi även på profilens stil i relation till den kampanj som är aktuell – självklart är det viktigt att ha profilens personliga stil i åtanke. Vi säkerställer även att influencerns varumärke matchar kampanjens budskap, säger Mikaela.

Hur kan ett upplägg kring ett sånt här samarbete se ut?

Uppläggen ser väldigt olika ut beroende på influencer. Oftast har vi haft ett pågående samarbete med enbart bokade inlägg under en längre period. Om det då har gått bra och båda parter känt sig nöjda så tar någon part initiativet för nästa steg som ofta blir ett kampanjformat, säger Mikaela.

Då tar vi på Nelly lead på att ta fram förslag på moodboard för kampanjen samt location, produktval, plåtning och efterbearbetning. Men vi har hela tiden en tight dialog med profilen samt ger alltid utrymme för feedback på alla delar. Det är jätteviktigt för oss att profilen känner sig inkluderad och delaktig i alla delar av kampanjprocessen.

Influencers är kända för att sälja bra, och kampanjer som bolaget genomför med influencers är kommer därför med höga förväntningar.

Vi har såklart skarpa försäljnings- och räckviddsmål för kampanjen, utöver det hoppas vi på att göra ett starkare bestående avtryck hos Antonijas följare, säger Mikaela.

Annons

Varför Antonija Mandir fick fronta den här gången beror på en del olika aspekter. Dels hade företaget ett framgångsrikt samarbete med Antonija under en längre period och dels matchade Nellys målgrupp och värderingar med Antonijas, förklarar Mikaela.

Vi båda kände att det var dags att ta samarbetet till nästa nivå, och kampanjformatet kändes därmed naturligt. Antonija har dessutom en till stor del relativt ung målgrupp vilket även matchar oss, säger hon..

Antonija Mandir omsatte, i bolaget Mandir Media AB, 6,5 miljoner kronor i fjol och gjorde samtidigt en vinst på 2,7 miljoner kronor. Något som Ehandel tidigare har rapporterat om.  För några veckor sedan blev det även officiellt att hon är en av huvudpersonerna i den nya realityserien ”Svenska powerkvinnor” som kommer att sändas på Viaplay, Viafree och TV3.

Annons