Skincitys VD slutar efter drygt ett år: ”Lite olika syn på vägen framåt”

Tillförordnad vd på plats.

Det var i början av 2020 som Stefan Fragner tillträdde som vd för e-handelsföretaget Skincity. han tog då över rollen efter medgrundaren Mikael Kjellman, som tillsammans med sin grundarpartner Annica Forsgren Kjellman hade bestämt sig för att inte längre vara operativa i bolaget på samma sätt som tidigare. Ett beslut som togs i samband med att de sålde majoriteten av sitt bolag till detaljhandelsjätten Axel Johnson.

LÄS ÄVEN: Skincity får ny vd - han tar över jobbet

Annons

Efter lite drygt ett år på posten har Stefan Fragner dock beslutat att lämna företaget.

Jag slutade i början av mars. Även om vi hade mycket framgång, tillväxt och vände till vinst i en svår situation med pandemin hade jag och styrelsen lite olika syn på vägen framåt. Då är det bättre att gå skilda väger och lämna varandra vänskapligt. Inget dramatiskt, skriver han i en kommentar till redaktionen.

"Ett gemensamt beslut"

I hans ställe har bolagets CFO Patrik Bråkenhielm klivit in som tillförordnad vd. Vid sin sida har han Skincitys COO Ylva Pagmén som nu axlar rollen som co-CEO.

Stefan och styrelsen tog ett gemensamt beslut att gå skilda vägar för ett par veckor sedan och tanken är att rekrytera in en ny CEO. Men det får ta den tid det tar att hitta rätt profil för Skincity, skriver Charlotte Larsson, PR-chef på Skincity, till Ehandel.

Vart Stefan Fragner tar vägen härnäst är än så länge en hemlighet.

Jag ska nu fokusera på mina styrelseuppdrag och annars finns en hel del spännande grejer, har dock inte bestämt mig än, skriver Stefan Fragner.

LÄS ÄVEN: Skincity krossar en halv miljard: "Vi är mycket nöjda"

Annons
Annons