Skönhetsjätten backar: “Präglats av höga jämförelsetal”

"Harmonisering av webbplattform".

E-handelsgruppen Youty, som står bakom nätbutikerna Nordicfeel, Eleven och Youty, har nu släppt sina siffror för räkenskapsåret som slutade den sista mars i år.

Som många andra aktörer så ser man ett tapp i omsättningen men det är inte jättestort. Youty AB går nämligen från 645 till 632 miljoner kronor, ett tapp på 2 procent.

Annons

Rörelseresultatet landade samtidigt på -8,8 miljoner kronor för 2022/2023, ner från -5,7 miljoner året innan.

Det avslutade verksamhetsåret har säljmässigt präglats av höga jämförelsetal då konsument till viss del återgått till fysisk handel efter släppta restriktioner, skriver Youty.

Bolaget berättar också att man jobbar mot att få in alla nätbutiker på en gemensam plattform.

Arbetet med att lansera ett nytt gemensamt varumärke har fortsatt under året och beslut har fattats att det föregås av en harmonisering av webbplattform så att alla varumärken uppgraderas till en och samma tekniska lösning.

Under verksamhetsåret ska bolaget även ha fått en ny CFO, CPO och CEO. Ny vd på bolaget är Lisa Karlsson Bruzelius, något vi rapporterade om i januari. Lisa tillträdde dock i april, precis i starten av räkenskapsåret 2023/2024.

LÄS ÄVEN: Omsätter 700 miljoner – nu tar skönhetsjätten in ny VD

Så hur ser det ut framåt för skönhetsjätten? Youty meddelar bland annat att man jobbar med lönsamheten.

Bolagets fortsatta omsättningstillväxt bedöms ligga i nivå med övriga bolag i branschen och lönsamheten för bolaget beräknas förbättras, skriver Youty om den förväntade framtida utvecklingen.

Annons

Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och logistiken sköts från Växjö.

Annons