Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Skulderna blev för tuffa - nu går e-handeln Horsemeup i konkurs

Sara Wimmercranz och Susanne Najafi på Backing Minds, som är storägare i Horsemeup
Picture of Johanna Allhorn

Johanna Allhorn

Dela artikeln:

Kastar in handduken.

ANNONS

Efter en stark start och miljoninvesteringar från flera e-handelsprofiler samt investmentbolaget Backing Minds, såg framtiden ljus ut för e-handelsföretaget Horsemeup. Tidigare i år uppdagades dock problem med ekonomin och i oktober ansökte storbanken SEB om att försätta Horsemeup i konkurs. Anledningen var att e-handelsföretaget hade skulder på över en miljon kronor till banken, som man inte såg ut att kunna betala.

Enligt Breakit, som var först med att rapportera om SEB:s fordringskrav, var Horsemeups förhoppning dock så sent som i oktober i år att en konkurs skulle gå att undvika genom en överenskommelse mellan banken och e-handlaren.

De har nu lämnat in en ansökan, men det är inte samma sak som ett beslut om konkurs. Konsultens arbete med ackord har dragit ut på tiden, vilket inte är konstigt i dessa tider, men är ett viktigt arbete för att bolaget ska kunna fortleva. Det har hittats lösningar med ett stort antal fordringsägare och det arbetet fortgår, även om det på grund av det allmänna läget under corona har dragit ut på tiden mer än önskat, sade bolagets likvidator Sture Lindqvist till nyhetssajten i oktober.

Nu kan Ehandel dock avslöja att konkursen är ett faktum. Detta sedan Sture Lindqvist själv lämnat in en konkursansökan till Göteborgs tingsrätt, som beslutade om konkursen den 18 december. Grunden för ansökan är att bolaget är på obestånd och alltså inte kan betala sina skulder.

I ansökan framgår det att Horsemeups verksamhet avstannat under slutet av 2019 och att företaget sedan ett år tillbaka styrs av likvidatorn och aktieägare. Backing Minds är företagets största aktieägare bortsett från grundaren, som gick bort under våren 2019. Sture Lindqvist har varit företagets likvidator sedan april 2020, då ett försök att omstrukturera bolaget inleddes Horsemeup grundades 2012.

Konkursförvaltaren Johan Hörnberg skriver i ett mejl till Ehandel att arbetet med att omhänderta bolagets tillgångar har påbörjats. Konkursen kommer att hanteras av Stockholms tingsrätt.

När vi vet mer om verksamheten kommer vi ta ställning till vad som blir nästa steg i konkursen, exempelvis en försäljning. Senast i slutet av januari nästa år ska vi ge in en bouppteckning till tingsrätten där tillgångar och skulder framgår. Tyvärr kan vi inte säga så mycket mer idag utan får be att återkomma när vi har fått en bättre bild av bolaget och dess verksamhet, skriver Johan Hörnberg.

LÄS ÄVEN: Ny vd rider in hos Horsemeup efter tufft år

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!