Snabbväxaren laddar för expansion – närmar sig en halv miljard

"Tunga investerare i ryggen".

Carla, som specialiserat sig på e-handel med elbilar, växer så att det sprakar. Bolaget som grundades hösten 2021 inledde i fjol en intensiv expansionsfas och sedan starten har man nu sålt närmare 2 000 bilar. Något som återspeglas i årsredovisningen.

LÄS ÄVEN: De gasar vidare mot nya höjder – ”en enorm marknad”

Annons

E-handlarens omsättning landade till slut på 423 miljoner kronor under 2022. Vilket enligt Patrik Illerstig, medgrundare och vd för Carla, beror på ett flertal lyckade satsningar.

Jag och Niklas startade Carla för att vi såg ett stort behov av en aktör som verkar på kundens villkor i alla lägen. Vi vill skapa världens bästa kundupplevelse genom att samla expertis i tech, service och bilar under ett tak. Efterfrågan på en sådan aktör har varit massiv och vi har hittills sålt närmare 2000 elbilar och laddhybrider.

Nya satsningar på gång

Patrik Illerstig berättar att man under 2022 gjort flera stora investeringar i sin infrastruktur, bland annat i bolagets första verkstad som öppnades i Kungsängen utanför Stockholm.

Carla, som i fjol plockade in 205 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Bonnier Ventures, lanserade nyligen även privatleasing. Och ytterligare satsningar är på gång. Bland annat med företagslösningar, serviceavtal och en lansering på den norska marknaden.

Carla är i begynnelsen av en stor expansion med nya tjänster som leasing och fler marknader på gång. Med en stark omsättningstillväxt under 2022 och tunga investerare i ryggen står vi redo att ta marknadens smidigaste lösning för att köpa, sälja och leasa elbilar till fler, säger Patrik Illerstig.

Annons