Sporthandlaren kan andas ut – rekonstruktionen avslutas

"Vill rikta ett stort tack".

E-handlaren Swedemount Sportwear & Fashion, som äger Sportshopen, får avsluta sin rekonstruktion. Detta efter att Högsta domstolen har fastställt planerna. Både tingsrätten och hovrätten har sedan tidigare gett grönt ljus.

LÄS ÄVEN: Sportjätten överlever – klarade stålbadet: ”Fått andrum”

Annons

90 procent av Swedemounts leverantörer och fordringsägare röstade i december för en rekonstruktion. Den gick i korthet ut på att bolagets skulder skulle skrivas ned med 75 procent. Totalt uppgår de externa skulderna till 365 miljoner kronor, varav skatteskulden till staten ligger på 180 miljoner kronor.

Vi vill rikta ett stort tack till alla fordringsägare som nästintill samtliga stöttat oss kring rekonstruktionsplanen. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla samarbetet framöver. Vi vill även passa på att rikta ett jättestort tack till alla medarbetare som slutit upp bakom rekonstruktionen sedan den första dagen. Utan deras fulla engagemang, attityd och vilja hade detta inte varit möjligt, kommenterar bolagets vd Johan Andgren

Även Lars Zetterberg, bolagets rekonstruktör, är nöjd med rekonstruktionsarbetet.

Syftet med ett rekonstruktionsförfarande, är just som i detta fall, att rädda bolag med en frisk kärnverksamhet från en tillfälligt uppkommen svacka, kommenterar han.

Svackan som han nämner handlar om att man tvingades stänga sina butiker nära den norska gränsen.

Den finansiella svackan orsakad av att våra gränsbutiker mot Norge stängdes under pandemin, har nu kunnat repareras och rekonstruktionen har gjort att vi fått andrum att genomföra stora förbättringar och besparingar som långsiktigt möjliggör en sund affär, kommenterade Johan Andgren i januari i år.

Annons