Sportjätten öppnar tre nya butiker – på ett bräde: ”Går starkt”

"Länge sett ett högt intresse".

Sportshopen var något sena på e-handelsbollen, men när de väl satsade digitalt tog det skruv. Med en snabbväxande e-handel, och framtida butiksexpansioner i siktet, inledde sporthandlaren i fjol etableringen av ett nytt lager- och logistikcenter i Göteborg.

Nu meddelar Sportshopen att butikssatsningen rullar vidare med tre nya butiker runt om i Sverige. Varav en i Visby

Annons

Vi är glada över att öppna vår första butik på Gotland. Vi har länge sett ett högt intresse från konsumenter på Gotland och vår e-handel går starkt i området. Därför känns det extra roligt och helt rätt i tiden att öppna upp en butik på ön, säger Johan Andgren, vd för Sportshopen i en kommentar.

Uppe i 18 butiker

Utöver Visby öppnar Sportshopen under maj månad även butiker i Örebro och Strömstad.

Vi har länge letat efter ett läge i Strömstad, då vi har varit på orten tidigare och fortfarande har en säsongsbutik mitt i centrum. Så det känns extra roligt att äntligen få öppna upp vår nya butik, kommenterar Johan Andgren.

Sportshopen hade det tufft under pandemin men har lyckats studsa tillbaka och omsatte under verksamhetsåret 2021 nära 745 miljoner kronor. Med sina tre nya butiksöppningar är sporthandlaren nu uppe i 18 butiker runt om i landet.

Annons