Stämningen är ett faktum: ”Man kan räkna ut att vi inte är överens”

"Domstolen får avgöra".

Konkursen i Hannah Widells och Amanda Schulmans bolag hamnar i domstol. Det står nu klart sedan konkursförvaltaren Gustav Kling lämnat in en stämningsansöktan till tingsrätten.

LÄS ÄVEN: Kändisduon på väg till domstol efter misstänkt konkursfiffel

Annons

Tvisten avser att duon köpte loss inkromet (varulager, varumärket Daisy Grace och e-handelsplattformen) i ASHW concept store fashion AB för 1,1 miljoner kronor kontant och 5 miljoner via en kvittning mot en skuld som bolaget hade till ett annat bolag i duons koncern. Och detta precis innan ASHW concept store försattes i konkurs.

Det ogillades av konkursförvaltaren som menar att man därmed kan ha snuvat andra fordringsägare, som annars skulle gått före i kön. Hans krav har sedan dess varit att 5 miljoner kronor ska betalas tillbaka till konkursboet, men så har inte skett.

Jag kan inte avslöja vilken dialog jag har haft med dem, det är konfidentiellt. Men man kan räkna ut att vi inte är överens och därför får domstolen avgöra det här, säger Gustav Kling till Ehandel.

Min uppfattning är att kvittningen ska gå åter och att man ska betala kontant. De delar inte min uppfattning, fortsätter han.

Ehandel har sökt företrädare för ASHW concept store fashion AB och kommer att uppdatera artikeln vid eventuellt svar.

Annons