Stängde alla butiker efter förlusterna – nu går de i konkurs

Satsningen på e-handeln lyckades inte rädda affären.

Ungefär tre år sedan stängde leksakskedjan Krabat samtliga butiker efter lönsamhetsproblem och satsade helhjärtat på e-handeln och sin grossistverksamhet.

Sedan dess har omsättningen fallit undan för undan, men under verksamhetsåret 2021 hade man i alla fall vänt en miljonförlust till en rörelsevinst på 319 000 kronor efter en rekonstruktion. Det på en omsättning på 12,2 miljoner. Att jämföra med 33,7 miljoner under 2018/19.

Annons

Under 2022 föll försäljningen till 8,8 miljoner, samtidigt som man gjorde en ny rörelseförlust på -1,1 miljoner kronor. Och den fortsatta utvecklingen verkar inte ha gått åt rätt håll.

"Förlusterna har fortsatt"

Bolaget, som ägdes av och skulle fusionerats med Bonti som hamnat i nya händer och just nu befinner sig i rekonstruktion, har nämligen försatts i konkurs. E-handeln är också helt stängd. De har vid ingången av mars i år drygt 1,1 miljoner i tillfälligt skatteanstånd.

Under 2022 redovisar bolaget en förlust om 1 025 707 kronor och rörelseförlusterna har fortsatt under 2023. Styrelsen arbetar med olika åtgärder för att säkerställa finansieringen framåt, står det i årsredovisningen för 2022.

De skriver också att bolaget drabbats hårt av effekter från pandemin, vilket också syntes under 2022.

Peter Eriksson, från advokatfirman Carler, har utsetts till konkursförvaltare.

LÄS ÄVEN: Efter kris och rekonstruktion - ny ägare tar över e-handlaren

Annons