Stronger tvingas säga upp personal: ”Blivit dyrare att driva e-handel”

"Vi behöver göra kostnadsjusteringar".

Det är tufft för många e-handlare, med prisrusningar och kraftiga räntehöjningar.

Ehandel har rapporterat om en rad konkurser senaste tiden. I går stod det även klart att Klarna tvingas till ytterligare personalneddragningar, utöver dem som meddelades i våras.

Annons

LÄS ÄVEN: Klarna tvingas till ny bantning – mer personal får gå

Nu sjösätter också e-handlaren Stronger, som säljer träningskläder, ett sparpaket. Förra veckan ska personalen ha blivit informerad om neddragningarna, rapporterar Breakit.

Detta är ett kortsiktigt svar på det som händer makroekonomiskt i världen och i e-handeln. Jag hoppas att detta hjälper oss långsiktigt att fortsätta vara ett starkt varumärke och att vi tryggar anställningar. Men vi behöver göra kostnadsjusteringar, och en av justeringarna vi gör är bland personalen, säger Annica Rantala till sajten.

I dagsläget berörs nio personer av de totalt 60 anställda. Tre ska vara fastanställda, medan övriga har tidsbestämda kontrakt eller provanställningar.

Bra omsättning

I fjol ökade visserligen bolagets omsättning från 308 miljoner kronor till 383 miljoner. Men samtidigt föll vinsten från 44 till 10 miljoner.

Det har blivit dyrare att driva e-handel på grund av dyrare råvaror och frakt. Och marknadsföringen ser helt annorlunda, det kostar mycket mer att träffa en kund. Det har inte hjälpt hela vägen att vi haft en bra omsättning, vi behöver se över kostnaderna, säger Annica Rantala.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!