Svensk e-handlare dissar Bitcoin – rivalen: “viktigt symbolvärde”

"Inga kommentarer".

I april 2014 kunde vi berätta att den stora nätbutiken Webhallen hade börjat ta emot kryptovalutan Bitcoin i sin e-handelskassa. Detta var den första stora svenska e-handeln att acceptera Bitcoin och det var en mycket positiv nyhet för kryptovalutan.

LÄS ÄVEN: Stor svensk E-handlare tar nu emot Bitcoin i kassan

Annons

Trots ett enormt ökat intresse för Bitcoin sedan dess så upptäckte redaktionen nyligen att Webhallen strukit just detta alternativ i kassan.

Vi frågade Webhallen vad som hänt.

Vi arbetar kontinuerligt med att erbjuda den bästa möjliga kundupplevelsen baserat på vad våra kunder vill ha och använder. En uppdatering och optimering av vår kassa utfördes i våras, där vi valde att erbjuda de mest populära betalningsmetoderna som täcker våra kunders behov, svarar Filippa Modig, presskontakt på Webhallen, och tillägger:

Utöver det har vi inga kommentarer i nuläget.

Bitcoin har alltså onekligen försvunnit från kassan och anledningen verkar mellan raderna vara att det inte var en populär betalmetod.

LÄS ÄVEN: Bakslag för Bitcoin – svenska näthandlare fortsatt positiva

Vi vände oss till konkurrenten Inet för att kolla om de fortsatt tar emot Bitcoin.

Ni stödjer fortfarande Bitcoin?

Annons

Japp det gör vi, det är via en betalväxel som heter BitPay. Jag tror den accepterar de flesta kryptovalutor, svarar Inets vd Erik Wickman.

"Viktig för oss"

Erik Wickman bekräftar också att betalmetoden inte är speciellt välanvänd men det ska finnas andra aspekter till att behålla den, när man driver en datorbutik på nätet.

Det är inte en populär betalmetod men viktig för oss som riktar oss till datorentusiaster, som i större mån även intresserar sig för kryptovalutor, så det är ett viktigt symbolvärde.

Inet har just nu “inga planer” på att stänga ner möjligheten att betala med Bitcoin.

LÄS ÄVEN: Nyckeln till Bitcoins enorma framgång

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!