Svenska e-handlaren får norsk storägare: ”Klart bäst”

"Lönsamheten kommer tillbaka".

Pierce Group har inte haft någon lätt resa sedan börsintroduktionen i mars förra året. E-handlaren, som driver flera webbutiker med scooter- och motorcykeltillbehör, har rasat kraftigt i värde. Hela 73 procent för att vara exakt och aktien kostar numer under 19 kronor.

Nu har dock bolaget fått en ny storägare. Norska Verdane har köpt på sig 14 procent av aktierna från grundarna Daniel Petersen och Stefan Rönn, som därmed kliver av som ägare.

Annons

Verdane kommer även att teckna 31 procent av den senaste emissionen, så när allt är klart kommer ägarandelen att landa på drygt 22 procent, rapporterar Breakit.

Bolaget har kortsiktigt visat lägre lönsamhet på grund av ökade kostnader såsom frakt med mera, men vi ser dem som klart bäst positionerade i branschen för att fortsätta växa i Europa och vår övertygelse är att lönsamheten kommer tillbaka efter att priserna mot konsument ökar, säger Staffan Mörndal, partner på Verdane, till sajten.

Totalt ska Pierce Group ta in runt 350 miljoner kronor, något Henrik Zadig, vd på Pierce Group, kommenterat så här för Ehandel:

Vi vill främst använda pengarna för att minska vår skuldsättning. Det skulle ge oss bättre förutsättningar att hantera välkända branschutmaningar, främst ökade råvaru- och fraktkostnader samt störningar i leveranskedjan. Emissionen stärker också vår motståndskraft ytterligare när det gäller att hantera en generellt ökad osäkerhet i omvärlden.

LÄS ÄVEN: Mindre vind i håret för mc-säljaren – behöver 350 miljoner

LÄS ÄVEN: VD:n talar ut – därför höjer mc-handlaren sina priser

Annons