Klart: Svenskarna e-handlade för 10 miljarder på en vecka

Rekordsiffror hos PostNord.

Rekordshoppingen slog alla prognoser. Det deklarerar PostNord, som nu på morgonen släpper nya siffror över paketvolymerna som följt efter årets Black Week. Bland annat konstaterar man att företagets ombud har delat ut 3,1 miljoner paket under veckan fram till den 6 december. Enligt ett pressmeddelande från företaget e-handlades det för 10 miljarder i Sverige i samband med årets Black Week.

Siffran 3,1 miljoner paket är ett lyft på 21 procent jämfört med motsvarande siffra förra året.

Annons

Det är rekordhöga volymer och det kommer fortsätta vara mycket paket som ska lämnas ut fram till jul. Vi ser en ökning med cirka 21 procent jämfört med året innan, och i det stora hela har det gått riktigt bra. Det är en väldigt rolig period och våra ombud gör ett fantastiskt jobb med att hantera och lämna ut alla klappar och e-handlade fynd! Vi har under den här perioden levererat alla försändelser som ska till våra ombud utan större incidenter, bortsett från några timmars tekniska problem den femte december, säger Mathias Olsson, chef för PostNords ombudsnät, i en kommentar.

Det rekordhöga trycket har på en del håll lett till överfulla ombud, vilket fått till följd att paket har fått dirigeras om.

LÄS ÄVEN: PostNord om ombudens tuffa läge: "Ibland blir det lite tetris"

Nu vädjar PostNord till alla kunder att hämta ut sina paket så snart som möjligt, för att på så sätt skapa mer plats hos landets alla ombud.

Vi vill be alla att hämta ut sitt paket så snart man kan för att det ska finnas plats på ombudens hyllor. Förbered dig väl och hämta gärna ut ditt paket så snart du fått din avisering. Planera om du kan ditt besök till andra tider än mellan klockan 15 och 18, då trycket är som högst, säger Mathias Olsson.

LÄS ÄVEN: PostNords nya supersiffror - 9,1 miljoner paket: "Har lyckats väl"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!