Tar upp kampen med Foodora: ”Efterfrågan har länge varit stor”

Intar nästa stad i Sverige.

På många håll i Sverige är det numera vardag att kunna få sin middag hemlevererad till dörren. Och trots framfarten för tjänster som Onlinepizza och Foodora håller den höga efterfrågan i sig. Nu står det klart att även Wolt är på väg att bli en spelare att räkna med i Sverige, vilket vi tidigare har berättat om.

LÄS ÄVEN: Mattjänsten expanderar i Sverige: "En av våra största hittills"

Annons

Wolt, som grundats i Finland, kom till Sverige i form av en lansering i Stockholm 2016. Sedan dess har konceptet breddats till Örebro, Västerås, Norrköping, Linköping, Gävle, Eskilstuna, Sundsvall, Karlstad, Borås och Uppsala. Nu lägger man även Umeå, där 23 restauranger kommer att vara med från start, till den listan. Enligt företagets egna beräkningar innebär Umeå-lanseringen 30 nya arbetstillfällen.

Efterfrågan på att kunna få hem mat från sina favoritrestauranger till dörren har länge varit stor i Umeå, och har blivit ännu större nu under pandemin. Det känns därför otroligt kul att äntligen kunna lansera vår tjänst här. Vi bryr oss om och drivs av att kunna underlätta människors vardag samtidigt som vi möjliggör nya affärer för våra anslutna restauranger och skapar många nya arbetstillfällen för personer som söker en extrainkomst. säger Carl Zetterqvist, vd på Wolt i Sverige, i ett pressmeddelande.

Den som vill beställa hemleverans med Wolt hänvisas till företagets app. Leveransen uppges ske i genomsnitt inom 35 minuter.

LÄS ÄVEN: Öppnar två nya darkstores efter succén - "slog rekord direkt"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!