Teknikjätten hoppar på trenden: ”En unik infrastruktur”

"Snäll mot konsumenternas plånbok".

Rekonditionerade teknikprylar har blivit en allt mer åtråvärd kategori bland landets e-handlare. Kanske inte så konstigt med tanke på hållbarhetstrenden som råder. Samt att det ligger miljontals fungerande men oanvända datorer, telefoner och surfplattor i våra svenska hem.

Österrikiska Refurbed är ett företag som rönt stora framgångar i Sverige, och nyligen lanserade Amazon en konkurrerande tjänst för renoverade teknikprylar. Nu hakar även Kjell & Company på trenden. Teknikjätten har lanserat en ny tjänst där deras medlemmar kan panta datorer, surfplattor och mobiltelefoner.

Annons

Tyvärr finns det idag väldigt mycket fullt fungerande teknik i våra hem som inte används. Genom detta initiativ ger vi ännu fler tillgång till vardagsteknik som passar olika behov och plånböcker, kommenterar Adam Bosshammar, director of business development på Kjell & Company.

Börjar och slutar online

Det hela börjar med en onlinevärdering av produkten, som sedan lämnas in i butik. De produkter som håller måttet kommer sedan att finnas tillgängliga att köpa online. De som pantar sina teknikprylar får betalt via överföring till bankkonto, eller via värdecheck.

Det hela sker i samarbete med Reuseit, som ansvarar för kvalitetssäkring, säker radering av all information på enheterna samt rekonditionering.

Tillsammans skapar vi en unik infrastruktur för att sätta rätt teknik i rätt händer och förlänga livslängden på begagnad IT. Vårt gemensamma initiativ skall spara både på jordens resurser men också vara snäll mot konsumenternas plånbok, säger Daniel Steneby, vd på Reuseit i en kommentar.

Annons