Teknikproffset passerade en kvarts miljard: “Betydande effekter”

"En kraftig omsättningsökning".

Förra året så rapporterade Teknikproffset om ett “fantastiskt år” då man slog 150 miljoner i omsättning för 2020/2021. Den fina utvecklingen fortsatte sedan, visar det sig.

LÄS ÄVEN: Teknikproffset slår 150 miljoner: “Vi har haft ett fantastiskt år”

Annons

För räkenskapsåret 2021/2022, som slutade den sista februari i år, landade nämligen omsättningen på 253 miljoner kronor.

Teknikproffset har under räkenskapsåret haft en kraftig omsättningsökning till följd av att bolaget utökat sin närvaro och försäljning i Sverige, men också i övriga Europa, skriver företaget i årsredovisningen.

Och lönsamheten hänger med. Rörelseresultatet är nästintill oförändrat mot året innan och trillar in på strax under 3 miljoner kronor.

Man meddelar dock att man sett en dämpande effekt på årsomsättningen för det kommande året. Och att resultatet kan ta en smäll framöver.

Företaget har efter räkenskapsårets slut erfarit ett försämrat världsläge. Det tros ge betydande effekter. Men under nuvarande omständigheter är det svårt att bedöma vilka långsiktiga effekter detta kan komma att få på företagets verksamhet.

Teknikproffset berättar bland annat att de drabbats av de höjda drivmedels- och energipriserna och att man inte kunnat få leveranser på grund av komponentbrist.

Annons