Torkel Hallander om konkursen – ”stor sorg i hjärtat”

Ska hjälpa e-handlare att lyckas.

För bara en timme sedan kom nyheten om att Cykelkraft och Nordic Etail har gått i konkurs, efter ett ambitiöst men misslyckat rekonstruktionsförsök.

Det är så klart med stor sorg i hjärtat att Cykelkraft och Nordic Etail försätts i konkurs. Det är katastrofalt tråkigt att vi inte lyckades ta oss ur rekonstruktionen, säger vd:n Torkel Hallander till Ehandel.

Annons

LÄS ÄVEN: Just nu: Cykelkraft och Nordic Etail har gått i konkurs

Cykelkraft och Nordic Etail kommer att läggas ner men alla dotterbolag kommer att leva vidare. Den som är intresserad av att ta över delar av Cykelkraft är välkommen att höra av sig till bolagets konkursförvaltare.

Även om Cykelkraft hade en trög start så har det under den senaste tiden gått väldigt bra. Bara i måndags trodde jag att det skulle gå bra, att vi kommer att lyckas med rekonstruktionen, att leverantörerna kommer att hjälpa oss och att allt kommer att sluta gott, säger Torkel Hallander och fortsätter:

Men det var så här att två fordringsägare inte ville att vi skulle lyckas med rekonstruktionen, och eftersom de tillsammans utgör mer än hälften kunde vi inte genomföra rekonstruktionen.

Enligt Torkel är det tråkigt att en utländsk aktör förmodligen kommer att ta Cykelkrafts plats på den svenska markanden.

Det som är trist är att konsumenterna ville ha Cykelkraft och det som företaget hade att erbjuda. Om Cykelkraft nu köps upp av ett internationellt bolag, eller om ett internationellt bolag tar över vår position på marknaden, är det ju synd för den svenska handeln. Det hade varit bättre om vi hade lyckats.

Efter flera år inom e-handel vill Torkel vända den negativa händelsen till något bra och bidra till att utveckla och stärka svensk e-handel. Nu ska han bland annat ägna sig åt att hjälpa andra e-handlare med att inte hamna i samma situation som Cykelkraft och Nordic Etail.

Vi som har drivit Cykelkraft i sex år har samlat på oss extremt mycket kunskap och erfarenheter. De ska vi nu använda till att försöka hjälpa andra e-handlare att inte hamna där vi hamnade. Det är fritt fram att ta kontakt med mig på LinkedIn, avslutar Torkel Hallander.

Annons

Annons