Just nu: Cykelkraft och Nordic Etail har gått i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte.

Cykelkraft och Nordic Etail har gått i konkurs. Det meddelar företagens vd Torkel Hallander i ett mejl till redaktionen.

Vi var verkligen på väldigt god väg att lyckas med rekonstruktionen, men kunde tyvärr inte få med oss tillräckligt många fordringsägare för att rösta ja för ackordet på 25 procent, skriver han.

Annons

Tidigare i år kunde Ehandel avslöja att Cykelkraft hade inlett en rekonstruktion. Företaget hade då flera framgångsrika år bakom sig, men aggressiva expansionsplaner hade visat sig bli för kostsamma och jakten på nytt kapital visade sig vara svårare än man trott.

LÄS ÄVEN: Efter rekordtillväxten - Cykelkraft i rekonstruktion

Torkel Hallander skickar med en motivering till att bolagen nu försatts i konkurs.

Rekonstruktionsplanen förutsatte fortsatt finansiering av SVEA för att lösa kassaflödet under de låga försäljningsmånaderna under vintern. En förutsättning för att SVEA skall kunna låna ut nästa runda lån var att rekonstruktionsplanen skulle gå att genomföra med hög säkerhet. Eftersom några stora fordringsägare valt att aktivt motsätta sig fortsatt rekonstruktion - och tillsammans representerar mer än 25 procent av fordran från de oprioriterade fordringsägarna - finns det en överhängande risk att rekonstruktionen inte går att genomföra varför ytterligare finansiering är behäftad med en signifikant ökad risk. Mot bakgrund av detta går ytterligare finansiering inte att säkerställa och därför kommer bolaget inte att kunna betala sina kommande skulder varefter de förfaller under början av 2020.

MISSA INTE UPPFÖLJNINGEN: Torkel Hallander om konkursen – ”stor sorg i hjärtat”

Annons