Trademax om domen: ”Viktigt att samma regler gäller för alla”

"Domen har inga finansiella konsekvenser för oss".

Så sent som igår rapporterade vi att Patent- och marknadsöverdomstolen har kommit fram till ett beslut gällande Trademax överklagan. Ärendet handlade om möbelkedjans prisjämförelser med "rekommenderat pris".

LÄS ÄVEN: Klart: Trademax döms till böter på fyra miljoner

Annons

Trademax hade dömts av Patent- och marknadsdomstolen i september 2018, men valde att överklaga domen. In i det sista hade bolaget hoppet kvar om att den högsta instansen skulle ta Trademax parti. Men Patent- och marknadsöverdomstolen slog fast vid att den tidigare domen skulle förbli.

Företaget döms att betala en marknadsstörningsavgift på fyra miljoner kronor. Det slog Patent- och marknadsdomstolen fast, och det ändras inte av Patent- och marknadsöverdomstolen.

LÄS ÄVEN: Dömdes för prisfusk – ”vi räknar med ny dom”

Nu kommenterar vd:n Christian Eriksson domen:

Historisk sett har vi tillämpat marknadspraxis men vi har sedan en tid tillbaka justerat vår priskommunikation och använder inte längre rekommenderade priser, säger han till Ehandel.

Vi välkomnar att frågan nu fått ett definitivt avgörande men det är också viktigt för oss att samma regler gäller för alla. Vi kan konstatera att vi idag har konkurrenter på marknaden som kommunicerar på ett sätt som strider mot denna dom.

Trademax, eller egentligen Home Furnishing Nordic AB som står bakom kedjan, dömdes till en marknadsstörningsavgift på fyra miljoner kronor samt tre miljoner kronor i vite.

Vi har redan tidigare reserverat för avgiften på 4 miljoner kronor, så domen har inga finansiella konsekvenser för oss, avslutar Christian Eriksson.

Annons

Annons