Venue Retail Group i konkurs: ”Bolaget är insolvent”

Trots förlängd rekonstruktion.

Väsk- och accessoarkoncernen Venue Retail Group, som står bakom bland annat Accent, Morris och Rizzo, har befunnit sig i rekonstruktion sedan november i fjol på grund av akut likviditetsbrist. I februari ansökte VRG om förlängd rekonstruktion. Ansökan beviljades och koncernen fick ytterligare tre månader på sig.

I samma veva valde vd:n och koncernchefen Jonas Ottosson att lämna sin post på företaget.

Annons

LÄS ÄVEN: Efter förlängd rekonstruktion – VD:n lämnar

Men på grund av coronaviruset ska både omsättning och resultat ha påverkats negativt. Bolaget uppskattar att försäljningen under de veckorna har sjunkit med mellan 70 och 80 procent, jämfört med samma period förra året.

I förra veckan försökte VRG rädda situationen och ansökte om en nödfinansiering på 60 miljoner kronor från "en av de nordiska bankerna", men nekades. Då började koncernen överväga konkurs, men status var att man undersökte sina alternativ.

LÄS ÄVEN: Venue Retail Groups nödplan misslyckades – överväger konkurs

Nu är konkursen ett faktum. Venue Retail Group har ansökt om konkurs till Stockholms tingsrätt.

Trots att Bolaget vidtagit ett antal kostnadsbesparingar och försäljningsdrivande åtgärder inom ramen för rekonstruktionen kan nu konstateras att detta inte räcker.

Efter stort försäljningsbortfall i samband med Coronaviruset kan det konstateras att bolaget idag är insolvent, skriver VRG i ett pressmeddelande.

Annons
Annons