Vuxen.se siktar mot börsen: ”Vill bli ett mini-BHG”

"Planen är att starta och köpa e-handlare i närliggande nischer".

E-handelsbutiken Vuxen.se, som säljer sexleksaker, vill ta sig in på börsen under första kvartalet nästa år. Det rapporterar Breakit.

Det är väl lika bra att jag berättar om planerna. Vi har för avsikt att notera bolaget under första kvartalet nästa år. Det känns som ett naturligt nästa steg, säger Michael Ahlén, medgrundare och vd av Vuxen.se, till sajten.

Annons

LÄS ÄVEN: Vuxen.se lanserar live-rådgivning: ”Kommer skala upp”

Verksamheten drog igång 2008, och under det senaste räkenskapsåret ökade omsättningen med 26 procent och landade på 140,6 miljoner kronor. Resultatet efter finansiella poster summerades samtidigt till 15,7 miljoner kronor.

Vi räknar med att omsätta runt 170 miljoner kronor det här räkenskapsåret och göra en vinst på cirka 20 miljoner kronor, säger Michael Ahlén.

Målet är att ta sig an andra e-handelsnischer än den man redan sysslar med, och det ska en börsnotering hjälpta till med. Mer exakt vill man ta sig in på Stockholmsbörsens First North-lista.

Vi ska bli lite som ett "mini-BHG". Planen är att starta och köpa e-handlare i närliggande nischer till Vuxen.se men också Doggie.se som säljer hund-prylar, säger Michael Ahlén.

Företaget är öppet för både förvärv och lansering av nya sajter. I koncernbolaget Purefun Group finns nämligen 20 miljoner kronor som bolaget kan använda. Något annat som man ser kommer att hjälpa företaget växa är det nya lagret i Halland samt en lagerautomations-plattform från E-motions, som man investerat pengar i.

Annons