Yaytrade blir 5 miljoner kronor rikare – fintade befintliga ägare

"Ville få in strategiskt viktiga personer".

Den svenskgrundade internationella secondhandsajten Yaytrade plockar in fem miljoner kronor via en riktad nyemission. Vid den här emissionen avvek bolaget de befintliga aktieägarnas företrädesrätt, vilket men förklarar med att Ytrade Group AB ville "få in strategiskt viktiga personer med gedigen branscherfarenhet och kunskap som kan bidra till Yaytrades fortsatta resa".

LÄS ÄVEN: Yaytrade plockar in 16 miljoner och två starka profiler: ”En super-user”

Annons

De två som nu kliver in i bolaget är Henrik Hobik, styrelseordförande och majoritetsägare i Selected Brands Nordic AB, och Stefan Alvarsson, koncernchef och ägare i One Partner Group.

Henrik och Stefan är mycket duktiga entreprenörer och investerare, säger David Knape, vd på Ytrade Group AB, i ett pressmeddelande.

Med Henriks över 25 års internationella branscherfarenhet ser vi goda möjligheter att fortsätta utveckla vårt erbjudande till premium-fashionbolag, såväl nationellt som internationellt. Stefan har stor erfarenhet och kunskap inom logistik och kommer att kunna bidra med värdefulla råd för att Yaytrade ska kunna förbättra logistiken ytterligare med den expansionstakt vi nu håller.

Henrik Hobik ska ha gedigen erfarenhet inom modeindustrin. Han har bland annat byggt distributionsbolaget Selected Brands Nordic, som verkar inom premiumsegmentet i Skandinavien och Baltikum. Henrik har ett stort kontaktnät inom modeindustrin internationellt och är en erfaren investerare. I sin investeringsportfölj har han exempelvis Klarna, Mathem och Budbee.

Jag har följt Yaytrade och David med team en längre tid. Jag är imponerad av den fart, kunskap och innovationskraft som teamet besitter och ser med tillförsikt fram emot att bidra till Yaytrades internationella expansionsplaner och vara en del av den strategiska inriktning bolaget vill ta. Utöver Yaytrades grundidé lockas jag även av den förvärvsstrategi bolaget har, säger Henrik Hobik.

Stefan Alvarsson har bland annat byggt upp One Partner Group som är verksamt inom bemanning, rekrytering och produktionslogistik, med en omsättning överstigande en miljard kronor. Han har dessutom tagit fram och utvecklat högautomatiserade och heltäckande logistikcentraler för bland andra Babyshop.com och AD bildelar. Stefan är även investerare i gardenstore.se och har styrelseerfarenhet från nuvarande och tidigare engagemang.

Pengarna från nyemissionen kommer att användas till att utveckla Yaytrades logistiklösningar och plattform.

Jag ser Henrik och Stefan som viktiga strategiska bollplank för Yaytrade i vårt arbete med att bli en internationell cirkulär mode tech-grupp, där en del av arbetet självklart ligger i att fortsätta utveckla vår plattform och logistik mot att bli den ledande aktören inom digitala popup-butiker och försäljning av overstocks, samples- och returer, säger David Knape.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!